Skanska tror på gjennomslag i mars 2021
Tor Gildestad, prosjektleder for nye Skarvbergtunnelen i Skanska.

Skanska tror på gjennomslag i mars 2021

Mannskapet i Skanska har den siste tiden støtt på vann på bygging av den nye Skarvbergtunnelen.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 22.10.2020 13:38

Skanska sier det er vanskelig å si når gjennomslaget på den nye Skarvbergtunnelen kommer, kanskje i mars neste år. Da byggeprosjektet ble startet sommeren 2019 var det håp om gjennomslag 17. mai 2020. 

--Det er geologien og fjellforholdene som gjenspeiler byggetiden. Det ekstra året i arbeid er fjellets beskaffenhet som er forklaringen på det. Det er ikke noe problem med fjellet i Skarvberget, men fjellet krever mer sikring. Sikringsomfanget er ekstremt stort. De siste ukene har vi også støtt på vann. Onsdag i forrige uke startet vi injeksjon for å stoppe vannet, på begge sidene av tunnelen. Det sier Tor Gildestad, prosjektleder Skanska, til Radio Nordkapp.

--Den nye skarvbergtunnelen skal være 3,5 kilometer lang. Nå har vi 900 meter igjen. Det er vanskelig å si når vi får gjennomslag, fjellet bestemmer. Hvis framdriften er lik den vi har hatt det siste halvåret, har vi kanskje gjennomslag i mars neste år. Det sier prosjektlederen. 

Ifølge statsbudsjettet skal prosjektet koste 1,5 milliarder kroner og kunne åpne for trafikk sommeren 2022. Da prosjekteringen ble startet for snart 15 år siden var anslaget om lag 500 millioner kroner. EUs nye tunneldirektiv og lengre byggetid, er noe av forklaringen på prisøkningen. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS