Hurtigruten omorganiserer
Hurtigruten mener konsernet rigger seg for fremtiden med to nye enheter. (Illustrasjonsfoto)

Hurtigruten omorganiserer

I oktober stilte Ingalill Olsen, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, spørsmålet om Hurtigruten har omorganisert? Nå har Olsen fått svar, både fra Hurtigruten og samferdselsministeren.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 16.10.2020 11:00

Hurtigruten spisser de ulike delene av konsernet og oppretter to nye enheter: En som skal drive rutetrafikken mellom Bergen – Kirkenes, og en som skal drive den stadig voksende ekspedisjonscruise-virksomheten.

--Dette handler om å rigge Hurtigruten konsernet for fremtiden. Den nye organiseringen staker ut kursen for videre vekst og utvikling både for rutetrafikken langs norskekysten og ekspedisjonscruise. Dette sikrer enda skarpere fokus og enda tydeligere skille mellom to helt unike produkt og konsept, sier Daniel Skjeldam, konsernsjef i Hurtigruten Group, i en pressemelding. 

Med 3 000 ansatte fra 50 ulike land og en årsomsetning på rundt seks milliarder kroner, har Hurtigruten-konsernet vokst kraftig på verdensbasis de siste årene.

Arbeidet med fremtidig organisering av Hurtigruten startet før pandemien. I tillegg til videre satsing på landbasert virksomhet på Svalbard, er resultatet av dette arbeidet å rendyrke hoveddelen av Hurtigrutens virksomhet i to ulike enheter.

Hurtigruten Norge 
Hurtigruten styrker satsingen og fokuset på norskekysten ved å organisere rutetrafikken i egen enhet med egen organisasjon og ledergruppe.
Fra januar 2021 vil Hurtigruten drive syv spesialbygde lavutslipps-skip i rutetrafikken mellom Bergen og Kirkenes. Som en egen enhet rendyrkes nå denne delen av virksomheten, som selskapet har drevet siden 1893.  

--Dette er det råeste Norge har å by på. Kombinasjonen av livsnerven mellom små og store samfunn og naturen som rammer inn verdens vakreste sjøreise, gir en reiseopplevelse du ikke finner noe annet sted. Gjennom flere år har vi bygget opp aktiviteten langs hele kysten hele året. Nå er det klart for neste steg, videre utvikling for å sikre ytterligere vekst og skape enda mer sammen med lokalsamfunnene langs hele kysten, sier Skjeldam.  

Hurtigruten Expeditions
Hurtigruten samler ekspedisjonscruisevirksomheten i en egen enhet med egen organisasjon og ledergruppe.

Fra 2021 vil Hurtigruten ytterligere styrke posisjonen som verdens største ekspedisjonscruiserederi, med en flåte på minst åtte små, spesialbygde ekspedisjonscruiseskip. Årlig seiler Hurtigrutens ekspedisjonscruiseskip innom mer enn 250 unike reisemål som Svalbard, Grønland, Nordvestpassasjen og Norskekysten i nord, via Britiske øyer, Alaska, Karibien og Sør-Amerika til Antarktis i sør.  

Spørsmål til statsråden 
Ingalill Olsen, stortingsrepresentant for Finnmark Arbeiderparti, stilte spørsmål til samferdselsministeren om Hurtigruten hadde omorganisert? Spørsmålet ble stilt før Hurtigruten kom med pressemeldingen. 

--Hurtigruten AS ble i 2019 delt i to selskap. Rederivirksomheten, inkludert driften av kystruten, ble skilt ut i et eget selskap som fikk navnet Hurtigruten Cruise AS. Turoperatør/salgsvirksomheten ble værende igjen i Hurtigruten AS. Hurtigruten Cruise AS er rederiet som i dag drifter både kystruten og virksomheten innen ekspedisjonscruise, svarte samferdselsminister Knut Arild Hareide på spørsmålet fra Ingalill Olsen. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS