Ønsker forskriftsendring for å prøve ut produkt i utlandet
Bengt Rune Strifeldt, stortingsrepresentant for Finnmark FrP. (Arkivfoto)

Ønsker forskriftsendring for å prøve ut produkt i utlandet

FrPs Bengt Rune Strifeldt vil tillate å tørke småsei og hyse med hodet på til konsum til de utenlandske markedene.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 16.10.2020 20:00

Bengt Rune Strifeldt, stortingsrepresentant for Finnmark FrP, ønsker at forskriften «Forskrift om kvalitet på fisk og fiskevarer § 26. Behandling før henging» blir endret. 

Stortingsrepresentanten har sendt et skriftlig spørsmål til fiskeri- og sjømatministeren. 

--Vil statsråden endre «Forskrift om kvalitet på fisk og fiskevarer § 26. Behandling før henging», for å tillate og tørke sei og hyse under 1,5kg med hodet på til eksport for konsum i utenlandske markeder, og vil statsråden gi føringer til Mattilsynet om en dispensasjonspraksis for å tillate tørking av sei og hyse under 1,5kg med hodet på fra Forskrift om kvalitet på fisk og fiskevarer § 26.Behandling før henging, frem til en forskriftsendring for å prøve ut dette produktet på markedet? Det er spørsmålet Bengt Rune Strifeldt har sendt til fiskeri- og sjømatministeren.

--Jeg har blitt kontaktet av flere i næringen som ser muligheten for å bedre økonomien i dette produktet dersom det tillates å tørke småsei og hyse med hodet på til konsum i utenlandske markeder, har Strifeldt skrevet som en del av begrunnelsen for spørsmålet. 

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H) har foreløpig ikke besvart spørsmålet. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS