Ønsker koronaberedskapen som permanent beredskap
Arbeiderpartiet ønsker koronaberedskap får ambulansene som fast beredskap. (Illustrasjonsfoto)

Ønsker koronaberedskapen som permanent beredskap

Leserinnlegg fra Arbeiderpartiets Marta Hofsøy, Odne Stunes og Silje Vollan Nilsen om beredskapen, et innlegg inspirert fra TV-serien 113.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 13.10.2020 01:24

For å sikre at hverdagsheltene i ambulansetjenesten kan trygge enda flere bør koronaberedskapen bli permanent. Det mener Marta Hofsøy, Odne Stunes og Silje Vollan Nilsen, AP-medlemmene i komitéen for kultur, helse og internasjonalt i Troms og Finnmark fylke. 

--Hver eneste søndag retter TV-seere over hele Norge blikket mot nord. Da sitter vi klar for en ny episode med hverdagshelter og storslåtte bilder fra Troms og Finnmark fylke. I 113-serien får vi møte noen av de største heltene blant oss – ambulansearbeiderne som bruker både humor, nordnorsk ærlighet og ikke minst faglig dyktighet hver eneste dag. Det er en fantastisk, prisvinnende serie som Norge med god grunn er blitt veldig glad i, har mener Marta Hofsøy, Odne Stunes og Silje Vollan Nilsen skrevet i et leserinnlegg

Under korona har det blitt satt inn ekstra ambulanser som del av akuttberedskapen. Det skaper en ekstra trygghet i at ambulansen faktisk kan komme dit det trengs, når det trengs. Arbeiderparti-medlemmene i medlemmene i komitéen for kultur, helse og internasjonalt i Troms og Finnmark fylke, mener dette er en trygghet som innbyggerne i Troms og Finnmark bør ha hele tiden; ikke kun under korona. 

--Under møtet i komitéen for kultur, helse og internasjonalt i Troms og Finnmark fylke i oktober fikk vi blant annet innspill fra kommunelegen i Kvænangen, Kenneth Johansen. Han forteller at beredskapsavbrudd er en underkommunisert risiko. Normalsituasjonen i Kvænangen er at man er uten ambulanse i opptil 13 timer når en pasient kjøres til sykehuset i Tromsø. Hvis Kvænangsfjellet er stengt – som for øvrig skjedde 80 ganger i fjor vinter – er det heller ikke mulig for ambulansebiler i nabokommunen å hjelpe til. Beredskapsavbrudd og samtidighetskonflikter er dessverre veldig vanlig, har Hofsøy, Stunes og Nilsen skrevet i innlegget. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS