Mener det var mageplask fra fiskeriministeren
Cecilie Myrseth, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet. (Arkivfoto)

Mener det var mageplask fra fiskeriministeren

Kontrollkomiteen på Stortinget har avholdt høring om Riksrevisjonens rapport om kvotepolitikken i fiskeriene.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 09.10.2020 23:30

Arbeiderpartiet ønsker at fiskeriministeren skal korrigere kursen. 

--Fiskeriministerens opptreden i Stortinget torsdag kan bare beskrives som et mageplask. Det sier Arbeiderpartiets fiskeripolitiske talsperson Cecilie Myrseth etter at Kontrollkomiteen på Stortinget torsdag avholdt høring om Riksrevisjonens rapport om kvotepolitikken i fiskeriene. 

Arbeiderpartiet er svært overrasket over den manglende viljen fiskeriministeren viser til å justere kursen i tråd med Riksrevisjonens kritikk.  

--Riksrevisjonen har vist at summen av endringene i kvotesystemet har fått mange negative konsekvenser for fiskeriaktivitet i mange kystsamfunn. Dette er noe Arbeiderpartiet tar på alvor.  Vi ser at flere viktige fiskeripolitiske prinsipper er utfordret, og da trengs det politisk handling og lederskap, sier Myrseth i en pressemelding. 

--Selv om fiskeriministeren sier han tar Riksrevisjons-rapporten på alvor, så høres det ut som han er såre fornøyd med utviklingen. Han viser ingen vilje til politisk styring for å justere kursen. Det holder ikke å si at han ikke er tryllekunstner. Det er ikke tryllekunster vi etterlyser, men ledelse og politisk handlekraft, sier Myrseth. 

Myrseth påpeker at det må gjøres andre prioriteringer hvis kursen skal justeres. 

--Fra Aps side er vi tydelige på at dette er nødvendig. Vi er villig til å bruke politikken for å sikre at fisken skal bidra til aktivitet, sysselsetting og bosetting i kystsamfunnene. Vi er også tydelige på at det må gjøres noe med den sterke eierkonsentrasjonen i kystflåten, kystflåten må styrkes og det må bygges mer fiskeindustri, sier Myrseth.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS