Fylkesrådet har bevilget 32 millioner kroner til bredbåndsutbygging
Karin Eriksen, fylkesråd for næring og miljø. (Arkivfoto)

Fylkesrådet har bevilget 32 millioner kroner til bredbåndsutbygging

Penger til bredbåndutbygging blant annet i Lebesby og Måsøy.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 09.10.2020 20:00

Elleve kommuner i Troms og Finnmark har blitt innvilget støtte på til sammen 32.493.540 kroner til å etablere bredbåndstilbud fordelt på 21 områder. 

--Koronapandemien viser betydningen av tilgang til høykapasitets bredbåndstilbud for befolkning og næringsliv. Bredbåndsutbygging er viktig for å bidra til det, sier fylkesråd Karin Eriksen (Sp).

I Finnmark går pengene til blant annet til: strekningen fra Lendersfjord til Bekkarfjord, pluss Kunes i Lebesby kommune. I Måsøy kommuner er det strekningen fra Gunnarnes til Tufjord som får penger.

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet årlige bredbåndsundersøkelse, som ble presentert på tirsdag 6.oktober 2020, viser fortsatt stort behov for offentlig satsing for å sikre at alle husstander og virksomheter i Norge har tilgang til høyhastighetsbredbånd på 100 Megabit/sekund eller mer.

--Forslag til statsbudsjett 2021 viser at regjeringen ikke prioriterer å sikre tilstrekkelig bredbåndstilbud til alle ved ikke å følge opp satsingen som har vært i 2020. Totalrammen for ordningen reduseres fra 406 til 264 millioner kroner fra 2020 til 2021, sier fylkesråd for plan, økonomi og kultur, Anne Torill Eriksen Balto (Sp).


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS