Heimdal: -Jeg kommer tilbake
Lasse Heimdal har som generalsekretær i Norsk Friluftsliv besøkt Nordkapp kommune flere ganger. Her fra mai 2019.

Heimdal: -Jeg kommer tilbake

Lasse Heimdal skifter beite, men skal fortsatt engasjere seg i Nordkapp-debatten.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 25.09.2020 09:28
Sist oppdatert : 25.09.2020 09:32

Lasse Heimdal, en av stemmene i Nordkapp-debatten, slutter som generalsekretær i Norsk Friluftsliv. 

1.oktober begynner han i stillingen som generalsekretær i Kirkens SOS. 

--Jeg skal fortsette som frivillig som engasjert i blant annet Nordkapp-saken. Nordkapp-saken er en veldig spennende og interessant sak. Den inneholder mange prinsipielle spørsmål rundt friluftsloven som det er behov for å avklare nærmere, sier Lasse Heimdal til Radio Nordkapp. 

Norsk Friluftsliv kommer til å jobbe videre med Nordkapp-saken, selv om Heimdal slutter som generalsekretær. 

Heimdal mener kommunen og innbyggerne må finne løsningen for Nordkapp. Han mener folk som sitter langt unna, kjenner ikke alltid hvor skoen trykker. Han tenker at løsningen for Nordkapp finnes lokalt basert på friluftsloven. 

Lasse Heimdal har som generalsekretær i Norsk Friluftsliv besøkt Magerøya flere ganger. Han synes Magerøya er fantastisk med nydelig natur og mange dyktige mennesker. 

--Jeg har sett glimt av midnattssolen, men det har vært litt tåke mange av gangene jeg har vært der. Å få se den perfekte midnattssolen har jeg ikke gjort ennå, så jeg kan love at jeg kommer tilbake. Det er helt sikkert, sier Lasse Heimdal. 

Bente Lier blir ny generalsekretær i Norsk Friluftsliv. Lier kommer fra jobben som generalsekretær i SOS-barnebyer, og tiltrer stillingen i fellesorganisasjonen for 18 friluftslivsorganisasjoner 1. november.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS