Har Samferdselsdepartementet godkjent Hurtigrutens nedbygging?
Ingalill Olsen, stortingsrepresentant for Finnmark Arbeiderparti. (Arkivfoto)

Har Samferdselsdepartementet godkjent Hurtigrutens nedbygging?

Ingalill Olsen med skriftlig spørsmål til samferdselsministeren.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 23.09.2020 11:00

Ingalill Olsen, stortingsrepresentant for Finnmark Arbeiderparti, reagerer på at Hurtigruten skal seile med kun to skip på strekningen Bergen – Kirkenes fra oktober og ut året. 

I et skriftlig spørsmål til samferdselsministeren spør Olsen om Samferdselsdepartementet har godkjent Hurtigrutens nedbygging til kun to skip langs kysten, og hva har samferdselsministeren tenkt å gjøre for å bidra til at gods kommer fram mellom Kirkenes og Bergen?

--Eksempelet fra Havøysund i Finnmark i perioden 1. oktober til 1. november er som følger: Havøysund er kansellert 52 ganger. 20 dager er det ingen båter. 12 dager har Havøysund anløp, og det er kun 6 ganger det går an i løpet av perioden å sende fisk. Godskapasiteten på godsbåter er i tillegg sprengt, så det er vanskelig å sende noe som helst av gods. Dette betyr at godstrafikksituasjonen befinner seg i en krisesituasjon hvor det må settes krav til hurtigruten om å oppfylle sine forpliktelser, har Olsen skrevet som begrunnelse for det skriftlige spørsmålet. 

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) har foreløpig ikke besvart spørsmålet.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS