Orker ikke frokost, men fråtser om kvelden
Mange i Nord-Norge dropper frokost. (Illustrasjonsfoto)

Orker ikke frokost, men fråtser om kvelden

Tall fra en undersøkelse viser at en stor del av befolkningen spiser søtsaker om kvelden.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 26.09.2020 03:45

En fersk spørreundersøkelse utført av YouGov for Herbalife Nutrition viser at ni av ti innbyggere i Troms og Finnmark gafler i seg mat om kvelden. 21 prosent spiser sjokolade, muffins eller andre søtsaker, mens 33 prosent spiser middagsrester før de legger seg.

--Det er klart at uhemmet kveldsspising påvirker om du spiser frokost eller ikke, og vi ser at mange slurver. 46 prosent av fylkets befolkning dropper frokosten én eller flere dager i uken, sier Mia Bergmann, nordisk sjef i Herbalife Nutrition, i en pressemelding. 

For trøtte til frokost
Herbalife Nutrition-undersøkelsen peker på at 50 prosent av Troms og Finnmarks befolkning generelt får for lite søvn. Annenhver innbygger i fylket sover seks timer eller mindre, og skjermaktiviteter (39 %) samt for mange tanker i hodet (29 %) viser seg å være blant de viktigste årsakene. Det er også enkelte som mener at ektefellen eller partneren hindrer dem i å få nok søvn (4 %).

--Jeg tror søvnmangel er en viktig forklaring på at folk dropper frokost om morgenen. 47 prosent av befolkningen i Troms og Finnmark oppgir trøtthet og dårlig tid som årsaker til å hoppe over dette måltidet, sier Bergmann.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS