Hvordan kan fiskehoder bli mat?
I fremtiden kan fiskehoder bli ingredienser i mat vi spiser. (Illustrasjonsfoto)

Hvordan kan fiskehoder bli mat?

Veronica Hammer Hjellnes forsker på hvordan mer av fisken kan bli til mat.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 19.09.2020 21:45

Vi spiser bare en tredjedel av fiske og kaster resten. 

Veronica Hammer Hjellnes fra NTNU i Trondheim forsker på hvordan vi kan lage menneskemat av fiskerester, ifølge Forskning.no

Fiskehodet, innmaten og ryggbeinet kan bli til ingredienser i fiskekaker, brød og marengs.

--Fisken er full av sånne byggeklosser. De finnes også i de delene vi kaster, sier Veronica Hammer Hjellnes. 

Hun gjør fisken om til pulver. Så kan pulveret spises eller blandes i fiskekaker, brød og kaker.

Hammer Hjellnes bruker bioteknolog til å lage mat fra fiskerester. Først kverner hun fisken sammen til en fiskedeig. Så bruker hun bioteknologien.






Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS