Innbyggere i fylket ønsker munnbindkrav på kollektivtransport
Mange innbyggere i Troms og Finnmark ønsker påbud om munnbind. (Foto: PR-operatørene)

Innbyggere i fylket ønsker munnbindkrav på kollektivtransport

YouGov har gjennomført en undersøkelse for Farmasiet om munnbind.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 12.08.2020 23:30

Halvparten av befolkningen i Troms og Finnmark ønsker seg påbud om munnbind på kollektivtransport, og én av fire ønsker det samme på ferger og båter. Samtidig er det få som ønsker et nasjonalt påbud. Det viser en fersk undersøkelse utført av YouGov for Farmasiet.

På den andre siden av skalaen svarer 18 prosent at de ikke ønsker munnbindkrav noen av stedene. 

Det har vært en ekstrem munnbindetterspørsel som følge av en ny korona-oppblomstring i Norge, men ikke alle er like positive til bruk av munnbind. Dersom myndighetene den 14. august anbefaler bruken av munnbind eller kommer med påbud om det, svarer 15 prosent av folket fra Troms og Finnmark at de vil nekte å ta det i bruk mot et landsgjennomsnitt på 17 prosent.

--Dette er en lavere andel enn vi ser i resten av landet, men likevel noe jeg håper vil gå ytterligere ned dersom en anbefaling eller påbud skulle komme. Bruk av munnbind har sine fordeler, spesielt i situasjoner hvor det er trangt om plassen, som for eksempel på bussene i storbyene. Heldigvis svarer tre av fire fra Troms og Finnmark i denne undersøkelsen at de planlegger å bruke munnbind dersom det blir anbefalt eller påbudt, sier Hans Kristian Furuseth, daglig leder i Farmasiet, i en pressemelding. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS