Møtte ministeren om Veidnes
Fra venstre på bildet: Christine B. Killie, gruppeleder Troms og Finnmark Høyre i fylkestinget, Benjamin Furuly, Marianne Haukland, stortingsrepresentant for Finnmark Høyre, Sirin Figenschou Høyen, Dan Nilsen, Sharon Fjellvang, Tony Christian Tiller og Tina Bru, olje- og energiminister. (Foto: Troms og Finnmark Høyre)

Møtte ministeren om Veidnes

Troms og Finnmark Høyre krever terminal på Veidnes.
Olje – Sarnes
Raymond Elde
Publisert : 11.08.2020 09:37
Sist oppdatert : 11.08.2020 09:40

Nordkapp Høyre sammen med Troms og Finnmark Høyre møtte olje- og energiministeren og snakket om Veidnes. 

Mandag hadde en delegasjon fra Nordkapp Høyre, samt Troms og Finnmark Høyre møte med olje- og energiminister Tina Bru i Oslo og diskuterte saken om ilandføring av olje på Veidnes. Beskjeden fra de tilreisende var soleklar: Terminalen må på plass. 

--Vi er veldig glade for muligheten til møte med ministeren for å diskutere denne viktige saken for Troms og Finnmark. En terminal for ilandføring av olje på Veidnes i Nordkapp vil gi store lokale ringvirkninger og skape nye arbeidsplasser i vår region, sier Dan Nilsen, leder i Nordkapp Høyre, til Radio Nordkapp. 

Møtet foregikk i departementet. Også statssekretær Tony Christian Tiller deltok.

--Vår beskjed til ministeren var klar og tydelig. Vi forventer at Høyre bidrar til å finne en løsning på Veidnes. I mange år har det vært usikkerhet rundt etablering, men nå har Stortinget bedt regjeringen om å sikre en løsning. Da forventer vi at ministeren følger opp, sier Marianne Haukland, stortingsrepresentant for Finnmark. 

Regjeringen skal jobbe frem mot oktober med å komme med forslag til løsning slik Stortinget har bedt om. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS