Fire av mannskapet har lette forkjølelsessymptomer
«Fridtjof Nansen» var i Honningsvåg på lørdag, og skipet seilte videre til Ålesund. (Foto: MOTION AIR/Hurtigruten)

Fire av mannskapet har lette forkjølelsessymptomer

En liten del av mannskapet om bord i «Fridtjof Nansen» har lette forkjølelsessymptomer.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 04.08.2020 14:23
Sist oppdatert : 04.08.2020 14:26

Skipet «Fridtjof Nansen» besøkte Honningsvåg på lørdag, og seilte videre direkte til Ålesund. 

Ekspedisjonscruiseskipet MS Fridtjof Nansen er underveis på et to uker langt cruise fra Hamburg, langs norskekysten og tilbake til Hamburg. Det er 171 passasjerer og 162 mannskapsmedlemmer om bord. Fire av mannskapet er isolert om bord med lette forkjølelsessymptomer, Hurtigruten gjennomfører testing av hele mannskapet om bord. Alle gjestene vil også bli tilbudt testing, og oppfordret til det. De første testene blir levert i land i Ålesund tirsdag for rask analysering, ifølge en pressemelding fra Hurtigruten. 

Inntil testresultatene er klare, blir passasjerene bedt om å holde seg på lugarene sine. 

--Vi tar alle forholdsregler. På MS Roald Amundsen er så å si alle besetningsmedlemmene som har testet positivt uten noen form for symptomer. Derfor har vi bestemt oss for å teste alle i mannskapet på ekspedisjonscruiseskipene MS Spitsbergen og MS Fridtjof Nansen for å være på den helt sikre siden. Også alle gjestene på begge ekspedisjonscruiseskipene får tilbud om å teste seg, sier Øystein Knoph, pressevakt i Hurtigruten.

MS Spitsbergen 
Ekspedisjonscruiseskipet MS Spitsbergen er tirsdag på vei til Tromsø fra Svalbard, med planlagt ankomst onsdag ettermiddag. Skipet har en besetning på 70. 20 er norske, 46 er filippinske statsborgere, og fire kommer fra europeiske land. Det er 64 gjester om bord. Tre av fire er norske. Resten kommer fra andre europeiske land.

Skipet skulle etter planen fått levert utstyr for prøvetaking i Adventfjorden utenfor Longyearbyen mandag, men på grunn av tåke kunne ikke flyet med utstyret lande. 

--Derfor har vi valgt å seile til Tromsø for å teste alle om bord. Vi er i nær og god dialog med Tromsø kommune om alt det praktiske. I tråd med vår egen smittevernveileder og råd fra myndighetene, har vi bestemt at ingen skal gå i land fra skipet før de først har testet negativt, sier Knoph.

--Ifølge legen om bord er det ingen mistanke om covid-19-smitte verken hos mannskap eller gjester på MS Spitsbergen. Det skal ikke være noen som føler seg syke eller har symptomer som kan forbindes med korona. Men her tar vi selvfølgelig ingen sjanser, sier Knoph.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS