To Hurtigruten-ansatte testet positivt for covid-19
MS Roald Amundsen på vei gjennom Nordvestpassasjen. (Foto: Karsten Bidstrup/Hurtigruten)

To Hurtigruten-ansatte testet positivt for covid-19

Hurtigruten jobber nå med å kontakte passasjerer på MS Roald Amundsen.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 31.07.2020 13:38
Sist oppdatert : 31.07.2020 13:42

To besetningsmedlem på Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen har testet positivt for covid-19. Skipet ligger ved kai i Tromsø og det er ingen gjester om bord.

De to besetningsmedlemmene ble isolert for flere dager siden på grunn av annen sykdom, uten symptomer på covid-19. Da skipet ankom Tromsø natt til fredag ble likevel begge rutinemessig testet. 
De to besetningsmedlemmene er nå innlagt på Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN).

Skipet er nå isolert, og alle de 160 besetningsmedlemmene om bord vil bli testet

--Sikkerheten til våre gjester og ansatte er Hurtigrutens viktigste prioritet. Vi har god og løpende kontakt med Folkehelseinstituttet (FHI), Tromsø kommune, UNN og andre ressurser både lokalt og nasjonalt, sier Rune Thomas Ege, kommunikasjonssjef i Hurtigruten, i en pressemelding. 

--Vi har daglige kontroller av alle At disse to tilfellene ble oppdaget og isolert tidlig, selv uten symptomer på covid-19, viser at disse tiltakene fungerer, sier Ege.

Skipet skulle seilt til Svalbard fredag ettermiddag. Dette cruiset er avlyst. Den neste reisen med skipet er ikke planlagt før i begynnelsen av september.

--Vi tar også kontakt med alle gjester som var om bord på skipets siste seilinger for å gi dem informasjon og videreformidle myndighetenes råd, sier Ege.

Hurtigruten kontakter nå alle passasjerene som skulle vært med på seilingen med avgang fra Tromsø fredag ettermiddag. Hurtigruten jobber også med å kontakte gjester på MS Roald Amundsens avganger 17. og 24. juli. Hurtigruten oppfordrer alle gjester til å følge myndighetenes råd, og ta kontakt med sitt lokale helsevesen dersom du skulle oppleve symptomer.

--Sikkerheten til våre gjester og ansatte er Hurtigrutens viktigste prioritet. Derfor innførte vi allerede i januar strenge prosedyrer for å begrense risiko for smitte om bord på våre skip. Våre smittevernregler er på flere områdene strengere enn myndighetenes anbefalinger. Vi har blant annet redusert kapasiteten betraktelig om bord på skipene for å tilrettelegge for sosial distansering, endret matkonsepter og hyppig desinfisering av fellesområder, sier Ege.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS