Mener FeFo har ment det samme hele tiden
Robert Greiner ønsker en idémyldring om 800 dekar som tidligere var bortfestet på platået. (Illustrasjonsfoto)

Mener FeFo har ment det samme hele tiden

FeFo har hele tiden sagt at Nordkapp-platået ikke er til salgs, har Greiner, leder for kommunikasjon og samfunnskontakt i FeFo, skrevet i et leserinnlegg.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 29.07.2020 16:00

Da FeFo overtok Nordkapp-kontrakten fra Statskog, var reforhandling eneste reelle alternativ. Det er ordinær juss: kontraktsrett, avtalerett og tomtefesteloven. I tillegg fikk vi lagt inn et eget punkt om et lokalt fond i festekontrakten. Neste reforhandling er om 20 år, har Robert Greiner, leder for kommunikasjon og samfunnskontakt i FeFo, skrevet i et leserinnlegg. 

--Utfordringen er at vi hele tiden har møtt et press om å manøvrere unna både lov, rett, mandat og strategi. Konsekvensene ville blitt alvorlige. Vi ville åpnet for stykkevis kjøp og salg av Finnmark. Samtidig ville vi signalisert til næringslivet at Finnmark er et usikkert sted å satse. I retten ville vi vært sjanseløse mot de som fikk trøbbel fordi grunneieren opptrådte uforutsigbart, har Greiner skrevet i leserinnlegget publisert i Radio Nordkapps portal

Greiner har to ønsker fra ressurspersoner i Nordkapp-saken. 
--Gå gjerne FeFo i sømmene, men ikke glem å fokusere på hvordan fondet skal bli best mulig for Nordkapp-samfunnet. FeFo har frigitt over 800 dekar som tidligere var bortfestet på platået. Ha en idemyldring om hvordan dette kan bidra til nye arbeidsplasser, har Greiner skrevet i leserinnlegget. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS