Fjernet formulering om Nordkapp-fondet
Nordkapp-platået. (Arkivfoto)

Fjernet formulering om Nordkapp-fondet

Dagens politiske ledelse i Nordkapp kommune har ikke vært positiv til fondet, ifølge FeFo.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 28.07.2020 09:30
Sist oppdatert : 28.07.2020 09:33

Under forhandlingene med FeFo fjernet Rica Eiendom formuleringen om at det var bestemt at det skulle opprettes et fond.

I et intervju med Radio Nordkapp 8. mai 2019 opplyste Ole-Jacob Wold at Rica Eiendom og Scandic i lengre tid hadde arbeidet med etablering av et slikt fond, som skulle stimulere til økt verdiskapning og sysselsetting for reiselivet i Nordkapp.

I femte avtaleutkast, fra Rica, datert 14. oktober 2019, sløyfer Rica sitt tidligere forslag om at Rica har «besluttet» å opprette et fond, og erstatter det med at Rica «har til hensikt» å opprette fondet, skriver Sagat

Midlene i fondet skulle komme fra en andel av billettinntektene til Nordkapp. Konsulentselskapet Mimir foreslo at 50 kroner av hver inngangsbillett skulle gå til dette fondet. Dersom det skjedde, beregnet man at det ville gi fondet 13 til 14 millioner kroner årlig. Penger som skulle benyttes til videreutvikling av reiselivet i kommunen.

--Dagens politiske ledelse har ikke vært positive til fondet – verken i media eller i møte med oss. Et fond er en frivillig ordning. FeFo skulle ikke ha en rolle i fondet, det skulle være en sak mellom Rica og Nordkapp kommune. Når den ene parten er negativ til fondet, påvirker det også utgangspunktet for fondet, sier, Robert Greiner, kommunikasjonssjef i FeFo, til Sagat.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS