Bra notfiske etter sei
Bedre seinotfiske i nord de siste ukene. (Illustrasjonsfoto)

Bra notfiske etter sei

I et vanskelig år er rederen på «Trondskjær» fornøyd med prisen.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 24.07.2020 20:00

Årets seinotfiske i nord startet tregt, men de siste ukene har det gått bedre og nå er fjorårets kvantum til samme tid passert.

--Fem kroner og minstepris for seien er ikke all verden, men i et vanskelig år må vi likevel si oss fornøyde. Det sier Oddvar Nes, skipper og reder om bord på «Trondskjær», til Fiskeribladet.

Den 40 meter lange kystnotbåten ble levert til rederiet i Botnhamn på Senja i fjor, og akkurat nå er det de siste tonnene av seikvoten det jaktes etter på feltet Sleppen et stykke øst for Nordkapp. Fisket har vært bra, men etter stor og fin sei i fjor, er den mer småfallen i år. Mye ned mot minstemål, men på riktig side, understreker skipperen, bare noen minutt etter at han har hatt Kystvaktens folk fra KV «Jarl» på inspeksjon om bord.

--Et hyggelig besøk. Vi hadde fått et lite kast på 30 tonn, slik at de fikk se det de skulle. Dette er meget viktig kontrollarbeid som har vår fulle støtte, sier «Trondskjær»-rederen.

Mot garanterte kvoter?
Hos Norges Råfisklag bekrefter omsetningssjef Willy Godtliebsen fine tall for fisket, og slår fast at rundt 23.500 tonn av en justert 2020-kvote på 34.652 tonn allerede er tatt. Det betyr at Fiskeridirektoratet om ikke altfor lenge må begynne å vurdere når tiden er inne for å stoppe fisket på maksimalkvoter og gå over på de garanterte.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS