Rekordsalg av nordnorske reker
--Ingenting smaker bedre enn nykokte reker på ei strand i nord, sier Gunnar Kvernes. (Foto: Lise Mangseth)

Rekordsalg av nordnorske reker

Juni 2020 ble den beste måneden noensinne for nordnorske reker, fanget av lokale fiskere i nord.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 27.07.2020 01:19

Sommerglade nordmenn har den siste tiden spist rekordmye reker fra nord. 

Juni ble en av tidenes beste måneder noensinne for kokte skallreker fangstet av nordnorske fiskere. Godt vær og fiske har gjort sitt, men den største årsaken er kvaliteten på rekene, ifølge Norges Råfisklag. 

--Vi har store reker i nord på sommeren og dette er svært ettertraktet i markedet. Dyktige fiskere med tilgang til gode rekefelt er en stor suksessfaktor, og dersom man kombinerer dette med høy kvalitet og riktig pris blir salget godt, sier Jack Robert Møller ved Lyngen Reker i en pressemelding. 

Bedriften er en av de tre største rekeprodusentene i Troms, og sammen med Karls Fisk & Skalldyr og Sjøland står de for 86 prosent av den totale omsetningen av kokte skallreker i nord. Alle tre pakker kokte skallreker som de forsyner dagligvarebutikker og grossister med, i både nord og sør. Alle har opplevd rekordstor etterspørsel av den nordnorske delikatessen så langt i sommer. Det var ikke det man så for seg når landet ble lukket ned som følge av koronapandemien i mars.

Snittprisen til fisker var rekordhøy i juni med 110,5 kr/kilo og fiskerne solgte reker for nærmere 14 millioner kroner på kun en måned. Intet mindre enn 125 tonn nykokte reker ble konsumert og man kan anta at nordmenn som ferierer hjemme er en sterk medvirkende årsak.

--Salget av reker pakket i poser har tatt av i år. De lokalfangede rekene er i snitt større enn i sør, og rekene fra Varangerfjorden har vært spesielt etterspurt grunnet stor størrelse, sier Karl-Alberth Hansen ved Karls Fisk & Skalldyr, som har opplevd en betraktelig økning av henvendelser.

Den ferske markedssjefen Synne Guldbrandsen i Råfisklaget følger utviklingen nøye og er svært glad for at det norske folk nå nyter denne unike delikatessen fra nord.

--Jeg er mektig imponert over de norske rekefiskerne som går ut natt etter natt for å sikre oss nykokte og fantastisk gode reker. Pakkingen under oppsyn av dyktige og kvalitetsbevisste produsenter sikrer oss kvalitet i verdensklasse, og jeg skal i alle fall sikre meg min andel denne sommeren, sier hun.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS