Nye reiseråd
Dersom du kommer til Norge fra et «grønt område», slipper du karantene. Dersom du kommer til Norge fra et «rødt område», må du i karantene. Kartet gjelder ferie- og fritidsreiser. (Foto: Kart fra Fhi.no)

Nye reiseråd

Det er mulig å reise til en del land i sommer, selv om Utenriksdepartementets reiseråd som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 10.07.2020 16:00

Fra og med 15. juni ble det gjort unntak fra UDs reiseråd for land og regioner i Norden. Fra og med 15. juli vil følgende land og regioner i Norden og land i EØS/Schengen-området være unntatt fra 
Utenriksdepartementets reiseråd som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land:

Belgia, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Færøyene, Grønland, Hellas, Irland, Island, Italia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Malta, Nederland, Polen, Slovakia, Slovenia, Spania, Storbritannia, Sveits, Tsjekkia, Tyskland og Østerrike samt regionene Blekinge, Kronoberg og Skåne i Sverige.

Unntakene fra reiserådet gjelder land og regioner som tilfredsstiller Folkehelseinstituttets smittekriterier. Man behøver ikke gå i 10 dagers karantene etter å vært på ferie i disse landene og regioner.

Regjeringen åpner fra 15. juli for innreise for utlendinger fra land utenfor EU/EØS, såkalt tredjelandsborgere, som har familie eller et etablert kjæresteforhold i Norge. Men det gis ikke unntak fra karanteneplikten eller de normale vilkårene i utlendingsloven.

Informasjon fra FHI


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS