FeFo har brutt loven
Ole-Martin Jensen, en advokat som har engasjert seg i Nordkapp-saken. (Arkivfoto)

FeFo har brutt loven

Ole-Martin Jensen har rett til å se dokumentene i FeFo i Nordkapp-saken, har Fylkesmannen i Troms og Finnmark bestemt.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 10.07.2020 13:43

FeFo må levere ut Nordkapp-dokument. Det slår Fylkesmannen i Troms og Finnmark fast.

FeFo har brutt flere sentrale bestemmelser i både offentlighetsloven og forvaltningsloven i sin saksbehandling av innsynskravet som Ole-Martin Jensen har fremmet.

--FeFo har ikke hjemmel for å holde dokumentene unna offentligheten, fastslår Fylkesmannen, melder Sagat.

Brevet til FeFo er på 12 sider, og her foretar Fylkesmannen en grundig gjennomgang av hele sakskomplekset. I brevet retter Fylkesmannen meget hard kritikk mot FeFo sin saksbehandling av innsynskravet.

--FeFo har etter Fylkesmannens vurdering brutt flere sentrale bestemmelser i både offentlighetsloven og forvaltningsloven ved sin saksbehandling av innsynskravet», har Fylkesmannen i Troms og Finnmark skrevet i brevet. 

Leder for kommunikasjons og samfunnskontakt i FeFo, Robert Greiner, har skrevet dette i en kommentar til saken: 
--Vi tar svaret til etterretning og vil se nærmere på det når ferieavviklingen er over. Når det gjelder hovedspørsmålet om hva FeFo kan unnta av saker av forretningsmessig karakter, er vi fortsatt uenig med Fylkesmannen. Hvis alle kan få innsyn i hvordan FeFo forhandler, blir Finnmark et fristed for de aller mest ressurssterke forhandlerne når de vil ha en best mulig avtale. Det mener vi ikke er i Finnmark sine interesser, og det har vi adressert til Fylkesmannen.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS