Spørsmål om Nordkapp til Visit Nordkapp
Marianne Berg, reiselivssjef i Nordkapp.

Spørsmål om Nordkapp til Visit Nordkapp

Marianne Berg er svært spent på hva besøkstallet for Nordkapp ender på etter sommersesongen 2020.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 10.07.2020 09:29
Sist oppdatert : 10.07.2020 09:32

Nordmenn som tar kontakt med Visit Nordkapp har spørsmål om Nordkapp-platået. 

--De fleste nordmenn har en oppfatning når de kontakter oss, at det er gratis å besøke Nordkapp-platået. Det er ikke riktig i forhold til virkeligheten. Det er gratis å bruke uteområdet, men de som kommer i bil må betale parkeringsavgift og hallen har inngangsbillett. Det sier Marianne Berg, reiselivssjef i Nordkapp, til Radio Nordkapp. 

Berg sier at en artikkel i NRK som viste til at det er gratis å besøke Nordkapp-platået, har hatt veldig stor effekt i det norske markedet. Hun forteller at det har oppstått en forventning i markedet om at det er helt gratis å dra til Nordkapp. Reiselivsnæringen i Nordkapp bruker tid og ressurser slik at disse forventningene justeres. 

--Det er gjerne sånn at når du har en forventning om at noe er gratis, så vil du uansett hva kostnaden er oppfatte det som dyrt. Det sier Marianne Berg. 

Turistinformasjonen 
Visit Nordkapp har åpnet turistinformasjonen, men antall besøkende er mye lavere enn det vanligvis bruker å være på denne tiden av året.  Reiselivssjefen forteller at det er flest nordmenn og finlendere som besøker Magerøya for tiden. Det er også besøk fra Danmark, men ikke så mange kommer derfra. 

På grunn av koronasituasjonen er Marianne Berg svært spent på årets sommersesong. 

--Det blir spennende å se besøkstallet vi havner på i år, sier Berg. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS