Nordkapp Sp er trygg på Nordkapp-vedtaket
Nordkapp Senterparti kommunestyregruppe. Fra venstre: Sharon Tauselv, Fred Magne Johansen, Torgrim Helgesen, Tor Mikkola, Hugo Salamonsen og Heidi Holmgren.

Nordkapp Sp er trygg på Nordkapp-vedtaket

Nordkapp Senterparti mener det er tilslutt politikerne som må bestemme hvordan det skal være på Nordkapp.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 07.07.2020 09:40
Sist oppdatert : 07.07.2020 09:44

Nordkapp Senterpartis kommunestyregruppe er trygg på vedtaket i kommunestyret om Nordkapp-løyvet, St. Hansaften.

--Alt innenfor bommen på Nordkapp er friluftsområde og må behandles som det, sier Tor Mikkola (Sp), fungerende ordfører i Nordkapp, til Radio Nordkapp. 

--Dette er et viktig poeng at man ikke kan søke løyve bare for en del av området, uten å ta hensyn til at parkeringsområdet finnes der. Parkeringen er opprettet som en parkering i forhold til friluftsområdet og har vært en naturlig del av beregningsgrunnlaget når det er tatt avgift i forhold til løyve etter friluftsloven. Det er slått fast. Avgiften som tas må være rimelig og stå i stil med de utgifter man har. Det er dermed ikke lov å ha inntekter knyttet til friluftavgiften. Det skal være et selvkost som går i null, sier Mikkola. 

--Det er viktig for Senterpartiet at alle skal ha like rettigheter til Nordkapp. En kommersiell aktør må alltid kjempe for seg, men til slutt må vi bestemme hvordan det skal være, sier Mikkola. 

Hele leserinnlegget til Nordkapp Senterparti. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS