Fraværsgrensen gjelder som normalt fra høsten
Nordkapp videregående skole i Honningsvåg. (Arkivfoto)

Fraværsgrensen gjelder som normalt fra høsten

--Når skolene starter fra høsten, vil fraværsgrensen gjelde stort sett som normalt. Dette betyr at elever i videregående skole på vanlig måte må dokumentere fraværet sitt. Jeg oppfordrer skolene til å bruke det handlingsrommet de har, slik at elevene får en best mulig skolehverdag, sier statssekretær i Kunnskapsdepartementet Grunde Kreken Almeland (V).
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 10.07.2020 21:25

På grunn av koronapandemien ble det i mars innført midlertidige endringer i fraværsgrensen. Disse endringene blir ikke videreført når skoleåret starter igjen til høsten.

For elever som har milde eller ingen symptomer på sykdom, men som likevel må holde seg hjemme, kan skolene for eksempel vurdere en ordning hvor elevene utfører organisert studiearbeid hjemmefra etter avtale med faglærer eller rektor, melder Kunnskapsdepartementet. 

Også de ordinære reglene om føring av fravær på vitnemål og kompetansebevis gjelder fra høsten.

Unntak 
Enkelte elever som i høst starter på Vg4 påbygging vil parallelt måtte gjennomføre fag- og svenneprøver som ble utsatt i vår. For at ikke disse elevene skal risikere mye udokumentert fravær, tas det sikte på å innføre unntak fra fraværsgrensen for disse elevene.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS