Ankersystemet snart på plass på Johan Castberg
Stor installasjon blir i disse dager ferdigstilt på Johan Castberg i Barentshavet. (Illustrasjonsfoto)

Ankersystemet snart på plass på Johan Castberg

Ett av de mest omfattende oppankringsprosjektene globalt i 2020 pågår og nærmer seg ferdig.
Olje og gass i nord
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 02.07.2020 05:36

Enorme dimensjoner er beskrivende for ankersystemet som snart er på plass på Johan Castberg. 

Et flytende produksjonsskip (FPSO) skal til anker for å prosessere og lagre olje fra de 30 brønnene på havbunnen når produksjonen kommer i gang i 2022. Island Victory har oppdraget med å legge ut ankersystemet for produksjonsskipet, ifølge maritimt.com

Dette er ett av de mest omfattende oppankringsprosjektene globalt i 2020 og Ocean Installer er med hele veien som samarbeidspartner og oppdragsgiver sammen med Equinor. 

Det har blitt brukt mye tid på mobilisering i forkant på grunn av vekt og logistikk. Hvert sugeanker veier mellom 90 og 105 tonn og har en høyde på mellom 13 og 17 meter. Island Victory tar fem slike kjemper om bord på en gang. I tillegg er vekten på kjettinger 600 kilo per meter og er 170 mm tjukk.

På turene til Johan Castberg har fem anker og fem kjetting-limer blitt lastet om bord. Målsettingen er å sette to anker per dag, pluss ankerline på hvert anker. De regner med tre turer fram og tilbake til Polarbase for å få lastet alle ankrene. Når alle 15 er på bunnen, så starter installasjonen av wire og toppkjetting som blir lagt på bunnen til produksjonsskopet kommer og kobles til installasjonen. 

Dette arbeidet på Johan Castberg skal etter planen være ferdig i begynnelsen av juli, ifølge maritimt.com.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS