Kommunestyret behandlet saken om Skipsfjord vannverk
I damfoten til Honningsvåg vannverk, ligger Skipsfjord vannverk.

Kommunestyret behandlet saken om Skipsfjord vannverk

Stor debatt i kommunestyret om Skipsfjord vannverk, debatt mellom SV og Senterpartiet på den ene siden, og Arbeiderpartiet og Høyre på den andre siden.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 30.06.2020 17:28
Sist oppdatert : 01.07.2020 11:15

Et flertall i kommunestyret, SV og Senterpartiet, har vedtatt at Nordkapp kommune skal ruste opp og drifte Skipsfjord vannverk. 

Kommunedirektørens forslag om at de som driver næring i Skipsfjorden selv skulle eie og drive vannverket, fikk støtte fra Høyre og Arbeiderpartiet. 

Administrasjonen har beregnet at investering og drift av Skipsfjord vannverk vil føre til at alle 1 300 abonnenter i Nordkapp vil få økt vannavgift med 225 kroner i året når anlegget er ferdig opprustet. 

--De som er tilknyttet vannverket har betalt vannavgift i 30 år. Vi kan ikke fraskrive oss ansvaret når det skal bygges nytt på grunn av manglende vedlikehold, sa Hugo Salamonsen (Sp). 

--Da fiskebruket i Nordvågen trengte mer vann sa kommunen at det må dere ordne selv. Hvorfor skal vi da bruke kommunale midler på et vannanlegg som Scandic sier de kan drive selv, Chris-Thomas Jørgensen (Ap).

--Kommunen har større ansvar for å levere vann til husstander og lokalbefolkning - enn for kommersielle aktører, sa Ruben Alseth (H)


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS