Scandic nedbemanner i Norge
Scandic Bryggen i Honningsvåg er ett av tre Scandic-hotell i Nordkapp som er åpen. (Arkivfoto)

Scandic nedbemanner i Norge

Koronakrisen har ført til redusert drift ved Scandic på Magerøya. Nå melder Scandic Norge om stor nedbemanning i selskapet.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 30.06.2020 11:00

Hotellkjeden som har tre hotell på Magerøya og drifter Nordkapp-platået er i en svært krevende situasjon grunnet koronakrisen. Scandic Norge nedbemanner nå med om lag 1 000 årsverk.

Koronaviruset har fått store konsekvenser for reiselivsnæringen både i Norge og internasjonalt. Krisen har rammet Scandic Norge hardt økonomisk, og de siste månedene har de fleste hotellene vært helt eller delvis stengt. 

I Nordkapp er det drift ved Scandic Bryggen og Nordkapphallen. 

Som en følge av den økonomiske situasjonen og bortfall av arbeidsoppgaver, har selskapet besluttet å nedbemanne med om lag 1 000 årsverk.

--Dette er noe vi ønsket å unngå, og jeg føler virkelig med våre fantastiske ansatte som blir berørt av dette. Scandic Norge er hardt rammet av koronakrisen og står i en krevende økonomisk situasjon. Det er helt nødvendig å tilpasse virksomheten til den nye hverdagen, sier Asle Prestegard, fungerende administrerende direktør, i en pressemelding. 

Nedbemanningsprosessen vil starte i august og får konsekvenser for flere deler av Scandics virksomhet. Nå håper Prestegard politikerne fortsetter å vise handlekraft, og at reiselivsbransjen får nødvendig hjelp i den utfordrende tiden som kommer.

--Vi er takknemlige for støtten vi har fått så langt, som har hjulpet oss å dekke noen av våre faste og uunngåelige utgifter. Nå vil det blant annet være viktig at myndighetene fortsetter med støtteordninger og kommer med lettelser i midlertidige restriksjoner, slik at vi kan ta oss gjennom krisen og beholde så mange medarbeidere som mulig i tiden som kommer, sier Prestegard.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS