Forlenger minimumstilbudet for flytilbudet til 31. august
Minimumstilbudet for flyruter fortsetter. (Illustrasjonsfoto)

Forlenger minimumstilbudet for flytilbudet til 31. august

Samferdselsministeren mener det fortsatt er krevende for flyselskapene.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 26.06.2020 09:33
Sist oppdatert : 26.06.2020 09:36

Staten fortsetter kjøp av flyruter til 31. august.

--Det er fortsatt krevende tider i luftfarten, og selv om trafikken ser ut til å ta seg opp er det nødvendig at staten sikrer et godt flytilbud gjennom kjøp av flyruter. Derfor forlenger vi avtalen med flyselskapene om et grunnleggende tilbud i hele landet. Jeg er samtidig glad for at flyselskapene nå også setter opp ruter også på kommersielt grunnlag, og at vi dermed ser at behovet for statlig kjøp av flyruter i tiden framover blir mindre, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF).

Da konsekvensene av virusutbruddet svekket det kommersielle grunnlaget for personflytrafikk i Norge, inngikk Samferdselsdepartementet avtaler med de tre flyselskapene Widerøe, SAS og Norwegian om et grunnleggende tilbud av flytransport mellom regionene og enkelte lokale ruter. Avtalene ble inngått 25. mars og hadde opprinnelig varighet til 31. mai. Disse ble forlenget til 30. juni. Nå har departementet inngått nye avtaler med flyselskapene, med varighet til 31. august.

Det er kjøp av to rundturer for dagen seks dager i uken blant annet mellom Alta- Oslo, Kirkenes- Oslo, Alta- Tromsø, Hammerfest- Tromsø, Kirkenes- Tromsø og Vadsø til Kirkenes.

I tillegg kommer det full produksjon på anbudsrutene i Finnmark til Kirkenes, Vadsø, Vardø, Båtsfjord, Berlevåg, Mehamn, Honningsvåg, Hammerfest, Lakselv og Alta.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS