Akershus SV ønsker Kirsti Bergstø på topp til stortingsvalget
Kirsti Bergstø på talerstolen til årsmøtet i Troms og Finnmark SV i februar 2020.

Akershus SV ønsker Kirsti Bergstø på topp til stortingsvalget

Kirsti Bergstø kan bli stortingsrepresentant for Akershus SV, hvis nominasjonskomiteen får det som den vil.
Valg 2021
Raymond Elde
Publisert : 25.06.2020 23:30
Sist oppdatert : 26.06.2020 01:00

Kirsti Bergstø er foreslått som listetopp av nominasjonskomiteen for SV i Akershus.

Bergstø sier at forespørselen kom overraskende, men at hun har latt seg overtale til å takke ja. Hun er derfor ikke aktuell på første plass i Finnmark ved kommende stortingsvalg.

Bergstø sier hun har valgt å takke ja til forespørselen om førsteplassen på SV-lista i Akershus av flere grunner:
--Jeg har hatt gleden av å være førstekandidat for SV i Finnmark de tre siste stortingsvalgene. På et tidspunkt er det riktig å slippe nye krefter til. Samtidig er det en fordel for SV at partiets nestledere er på Stortinget. Dette er en mulighet for å ivareta begge deler i et avgjørende stortingsvalg, sier Bergstø i en pressemelding. 

Dette betyr at hun vil ha sitt daglige virke på østlandet og være mindre i nord, derfor vil hun søke permisjon fra fylkestinget.

Bjarne Rohde, fylkesleder i Troms og Finnmark SV, sier det er synd å miste Bergstø på fylkestinget, men at det er viktig for SV i hele landet å ha et sterkt lag på Stortinget.  
--Kirsti Bergstø er nestleder i SV, og det er en fordel for partiet at nestlederne sitter på stortinget, sier Rohde.

Leder i nominasjonskomiteen for SV i Finnmark, Hanne Harila, bekrefter at de har fått inn mange gode kandidater til stortingslista. 
--Nominasjonskomiteen i Finnmark SV har fått inn flere forslag på gode sosialister med hjertet i Finnmark og vi kommer med en liste med kandidater som er klare for å jobbe knallhardt for oss her i nord. Nominasjonskomiteen skal legge fram sin endelige innstilling senest 1. desember, og nominasjonen til stortingsvalget blir vedtatt på Troms og Finnmark SVs årsmøte i februar 2021, sier Hanne Harila. 






Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS