#likefinsomfør i sommer
Repvåg, Nordkapp kommune, ett av stedene i Nordkapp som får økt besøk hver sommer. (Arkivfoto)

#likefinsomfør i sommer

Oppfordring fra Hold Norge Rent!
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 27.06.2020 23:30

Nå som så mange av oss ferierer i Norge er det viktig at vi tar vare på det vakre landet vi har. Vet du hvordan man skal etterlate teltplassen etter en natt ute i naturen? Eller hvordan det deilige svaberget skal se ut når du forlater det?

Denne våren har Hold Norge Rent dessverre observert en økning i antall meldinger om forsøpling i parker, langs stier, på strender og i skogen. Meldingene kommer fra hele landet, og utviklingen kan skyldes flere forhold som lite frivillig ryddeaktivitet og økt bruk av nærmiljøet til rekreasjon.

--Vi er bekymret for forsøplingssituasjonen i kjølvannet av mer friluftsliv, og nå vi vil gjerne bidra til at denne positive aktiviteten ikke blir et stort nasjonalt forsøplingsproblem i løpet av sommeren, sier Lise Gulbransen, daglig leder i Hold Norge Rent, i en pressemelding. 

Hold Norge Rent har derfor tatt initiativet til en ny nasjonal dugnad: 
Uansett hvor dere camper eller padler, uansett hvor dere går på fjelltur eller hvor dere legger til med båten - pass på å forlate naturen #likefinsomfør!" slik lyder budskapet i sommer. Så enkelt, men likevel så viktig, er oppfordringen fra Hold Norge Rent. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS