Til topps i finalerunden for innovasjonspartnerskap
Fylkesråd for samferdsel Kristina Hansen (Ap) og assisterende divisjonsdirektør Per Bjørn Holm-Varsi under kunngjøringa av nyheten onsdag. Foto: Trond Magne Henriksen/Troms og Finnmark fylkeskommune

Til topps i finalerunden for innovasjonspartnerskap

Samferdselsdivisjonen i Troms og Finnmark fylkeskommune får 10,3 millioner kroner fra Innovasjon Norge til utviklingsarbeid i sitt innovative skredsikringsprosjekt.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 26.06.2020 05:30

!Snøskred i Sarnes, 2018. Ved hjelp av radar kan man oppdage bevegelser i fjellsidene før skredet når veien, som igjen automatisk kan lukke bommene slik at ingen kommer inn i området.Innovasjon Norge lyste tidligere i år ut 75 millioner kroner til offentlig-private innovasjonspartnerskap, med mål om å løse samfunnsutfordringer.

 

I knivskarp konkurranse i et heat med 37 gode innovasjonsprosjekt, vant samferdselsdivisjonen i Troms og Finnmark fylkeskommune frem med sitt skredsikringsprosjekt, sammen med prosjekt fra Oslo universitetssykehus, St. Olavs hospital, Avinor, Forsvarsbygg, Kristiansand kommune, Trøndelag fylkeskommune og Kystverket. Prosjektene var så gode at Innovasjon Norge økte beløpet til 100 millioner kroner.

 

Fylkesråd Kristina Hansen (Ap) er storfornøyd med tildelingen.
– Det er fire organisasjoner med ulik kultur som ble slått sammen ved årsskiftet til samferdselsdivisjonen i fylkeskommunen. At vi leverte en prosjektsøknad som kommer gjennom nåløyet i denne satsingen, bør vi være stolte av. Vi har allerede nå har klart å forene det beste fra disse organisasjonene i dette prosjektet. Det vitner om at vi har en utviklingsfokusert organisasjon, som jeg gleder meg til å følge videre.

 

--Vi skal bruke midlene på å utvikle teknologi og prototyping til en ny type skredvarslingssystem. Det vi ønsker er et system som oppdager skred som har gått over veg, som detekterer om det er trafikanter inne i området og som automatisk varsler VTS, driftsentreprenør, trafikanter og andre relevante aktører slik at nødvendige tiltak kan settes inn raskt, sier prosjektleder Espen Lauvlund Nilsen.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS