Widerøe øker setekapasiteten kraftig
Widerøe tilbyr rabattbilletter igjen på grunn av endringene i smittevernanbefalingene. (Illustrasjonsfoto)

Widerøe øker setekapasiteten kraftig

Widerøe fornøyd med endringene i smittevernanbefalingene om bord i fly.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 12.06.2020 11:00

Smittevernanbefalingene om bord i fly justeres i tråd med internasjonale anbefalinger. 

Den norske smittevernveilederens punkt om bruk av midtsete om bord på fly harmoniseres nå i større grad med de internasjonale. Dette innebærer at det skal være tillatt å bruke alle setene i flyet, men at flyselskapene tilrettelegger for avstand der det er mulig.

Krav om blokkering av seter som smittevernstiltak har vært gjeldene fra 28. april.

--Vi er selvsagt utrolig glade for at myndighetene ser at med dagens smittesituasjon, så ble dette et uforholdsmessig inngripende tiltak. Vi har håpet og ventet på en harmonisering av smittevernregler i europeisk luftfart, og er selvsagt svært glade for å få dette på plass før sommersesongen starter, sier Stein Nilsen, adm dir i Widerøe, i en pressemelding. 

--Vi har nå plutselig fått 50 prosent ekstra kapasitet å selge ut på svært kort varsel, så vi må nok påregne å selge disse billettene ut til en rabattert pris skal vi klare å fylle flyene i sommer. Det er selvsagt også svært gode nyheter for norsk reiseliv som går fra en situasjon med høye priser og ingen flybilletter, til flere tilgjengelige billetter og kampanjer. For oss som flyselskap betyr ikke dette at de økonomiske utfordringene er over, men det betyr at vi kan begynne å stable dette flyselskapet på beina igjen etter hvert som etterspørselen normaliserer seg, avslutter Nilsen.

På grunn av den krevende økonomiske situasjonen planlegger ikke Widerøe oppstart av ytterligere ruter eller økning av frekvens i løpet av sommeren, men på grunn av fjerning av krav om blokkerte seter vil det bli dobbelt så mange seter tilgjengelig over natten. I tillegg har Widerøe allerede satt opp en rekke sommerruter mellom nord og sør. Disse kan nå fylles opp til siste sete.

Munnbind 
Widerøe innfører krav om munnbind fra 15. juni. Krav om munnbind gjelder for alle passasjerer over seks år fra. Passasjerene må ha med seg eget munnbind for hele reisens lengde. Munnbind skal byttes etter fire timers bruk. Passasjerer skal ha på seg munnbind før de kommer inn på flyet, og dette skal ikke tas av før passasjeren har forlatt flyet.

Passasjerer som møter uten munnbind, og som ikke har gyldig legeerklæring som fritar dem fra bruk, kan bli nektet å reise. Munnbind skal holde minimum standard og hjemmelaget munnbind, skjerf eller tørkle vil ikke bli akseptert.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS