Vedum: Olje- og gassnæringen skal gi flere arbeidsplasser i Finnmark
Senterpartiet vil ha ilandføring av olje til Veidnes. (Illustrasjonsfoto)

Vedum: Olje- og gassnæringen skal gi flere arbeidsplasser i Finnmark

På Stortinget er det samtaler mellom partiene om Petroleumsskatteloven.
Olje – Sarnes
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 02.06.2020 11:00
Sist oppdatert : 02.06.2020 11:17

Det pågår nå forhandlinger på Stortinget om endringer i Petroleumsskatteloven.

Et sentralt mål for Senterpartiet er å sikre ilandføring av olje og gass til Veidnes i Finnmark. Dette vil Senterpartiet gjøre gjennom å innføre egne skatteregler i Finnmark og Nord-Troms etter samme modell som Snøhvit-utbyggingen, ifølge en pressemelding fra Senterpartiet. 

--Senterpartiet kjemper for å redde så mange som mulig av arbeidsplassene i olje-, gass- og leverandørindustrien i Norge. Samtidig har vi mulighet til å gjøre mer, vi kan også skape nye arbeidsplasser. Da er det viktig at disse arbeidsplassene kommer hele landet til gode. Denne uka har Senterpartiet som må å få flertall for et stortingsvedtak som muliggjør flere arbeidsplasser i Finnmark, sier Trygve Slagsvold Vedum. 

Vedum håper Senterpartiet kan klare å få med seg et flertall på Stortinget til å støtte dette tiltaket.

--Som norske folkevalgte har vi ansvar for å utvikle hele Norge. Nå har vi sjansen til å legge en tydelig forventing til oljenæringens aktivitet i nord. Senterpartiet vil at Stortinget skal bidra til å trygge arbeidsplassene i en av de største bransjene i Norge gjennom å endre skattereglene. Samtidig må næringa bidra i arbeidet for å utvikle hele landet, fastslår Vedum.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS