Repvåg Kraftlag bygger hurtigladere for elbil
Kart over hurtigladere for elbil.

Repvåg Kraftlag bygger hurtigladere for elbil

Lynladerne skal, ifølge målsettingen, være på plass i løpet av året.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 29.05.2020 17:44

Repvåg Kraftlag og Varanger KraftEntreprenør skal bygge ut i alt 18 ladested for lynlading av elbil i Finnmark. 

Investeringsstøtten fra Enova er på i overkant av 48 millioner kroner til sammen.

--For Repvåg Kraftlag SA er det viktig å kunne ta del i dette samfunnsansvaret. Vi er stolte over å ha fått på plass et lokalt samarbeid som tar ansvar for å få dette ladenettverket realisert, sier Oddbjørn Samuelsen, elverkssjef i Repvåg Kraftlag, til Radio Nordkapp. 

--Vi samarbeider med Luostejok Kraftlag SA og Hammerfest Energi AS om utbyggingen. Ishavskraft skal stå som operatør av hurtigladerne. Målsettingen vi jobber etter er å få laderne på plass i løpet av året, sier Eli Nilsen, prosjektleder i Repvåg Kraftlag. 

Repvåg Kraftlag skal etablere ladested i Honningsvåg, Skaidi, Olderfjord, Lakselv, Karasjok, Hammerfest og Havøysund. De største ladestasjonene krever 100 kvadratmeter og koster om lag 2,6 millioner kroner. 

Varanger KraftEntreprenør står for utbyggingen i Hesseng, Varangerbotn, Tana Bru, Vadsø, Vardø, Roavvegieddi (Utsjok), Båtsfjord, Berlevåg, Mehamn, Kjøllefjord og Ifjord. 

Før påske ble det kjent at Alta Kraftlag bygger ladere i Birtavarre, Storslett, Bufjord, Øksfjord, Alta, Masi og Kautokeino.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS