Troms og Finnmark forbereder seg godt til vårflom
Ronny Schjelderup, fylkesberedskapssjef hos Fylkesmannen i Troms og Finnmark. (Foto: Marius Fiskum)

Troms og Finnmark forbereder seg godt til vårflom

Fylkesmannen i Troms og Finnmark bistår kommuner i fylket i forbindelse med vårflomen.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 28.05.2020 16:00

Fylkesmannen i Troms og Finnmark er så langt fornøyd med kommunenes forberedelser til en mulig stor vårflom. 

Det er åtte kommuner som kan bli særlig berørt av en mulig storflom. Dette er Porsanger, Tana, Alta, Nordreisa, Bardu, Målselv, Karasjok og Kautokeino. Også andre kommuner kan bli berørt, ifølge Fylkesmannen i Troms og Finnmark.

--Vi har hatt møte med alle kommunene og våre samarbeidspartnere i fylkesberedskapsrådet. Vårt inntrykk er at de så langt har planlagt og gjort gode forberedelser, sier fylkesberedskapssjef Ronny Schjelderup i en pressemelding. 

Ifølge prognoser fra NVE er det stor fare for at en rekke vassdrag i fylket vil flomme over. Det kan skape problemer for landbruket, øke faren for jordskred, ødelegge og stenge veger, forurense drikkevann osv. 

--Det er viktig med gode forberedelser for å redusere skader ved flom- og jordkredfare. Også må vi være ekstra oppmerksomme på mindre elver og side-elvene til de store vassdragene. Her kan vannet ta nye veger og gjøre stor skade, sier, Schjelderup.

Det er satt av 9,5 millioner kroner til formålet for å sette i verk flomtiltak, penger kommuner kan søke Fylkesmannen om. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS