Slagsvold Vedum: Redd Hurtigruten nå!
Trygve Slagsvold Vedum, leder i Senterpartiet, mener regjeringen må stille opp med penger til Hurtigruten. (Illustrasjonsfoto)

Slagsvold Vedum: Redd Hurtigruten nå!

Hurtigruten, samferdsel og Finnmark var tema i Stortingets spørretime onsdag formiddag.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 27.05.2020 23:30

Tirsdag kveld kom beskjeden fra regjeringen om at den sier nei til mer statlige kjøp av ruter fra Hurtigruten. 

Fra før av har Hurtigruten store problem som følge av at selskapet ikke har mottatt statlige lån. Under onsdagens spørretime i Stortinget var Senterpartiets leder, Trygve Slagsvold Vedum, krystallklar på at regjeringen nå må snu og redde Hurtigruten. 

-Hurtigruten er en stolt del av Norge. Den har bidratt til å binde kysten vår sammen i 127 år. Nå er 1 300 norske sjøfolk permittert. Vi har ikke tid til mer nøling fra Høyre og regjeringen. Hurtigruten må reddes nå, fastslo Trygve Slagsvold Vedum. 

Vedum viser, ifølge en pressemelding, til at Nord-Norge har blitt den store taperen under dagens regjering, med et stadig dårligere fly og båttilbud.

--Det er nå knapt mulig å komme seg fra og til Finnmark med fly. I går stanset regjeringen Nord-Norgebanen. På toppen av dette gir den altså beskjed til Hurtigruten om at den ikke får nødvendig støtte. Høyre svikter Nord-Norge fullstendig, fortsatte Slagsvold Vedum.

--Vi kjøper tjenester fra Hurtigruten AS i år for 856 millioner kroner, opprinnelig var det for 11 skip fra Bergen til Kirkenes. Nå seiler de med 2 skip fra Bødø til Kirkenes uten at vi har redusert tilskuddet. Vi kan ikke kjøpe nye ruter, det kan bryte med EØS-avtalen og være til stor skade for selskapet. Eiere og långivere må stille opp for hurtigruten, slik man har gjort i flybransjen, sa samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) i sitt svar til Vedum.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS