Unngå kilometer-tabbe på bilen i sommer
Viktig med nok kilometer i kjørelengden før årets norgesferie med bil. (Illustrasjonsfoto)

Unngå kilometer-tabbe på bilen i sommer

Råd til norske bilister fra NAF.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 31.05.2020 03:45

Flere enn vanlig kommer til å bruke bilen på sommerferien i år på grunn av koronasituasjonen. 

--Skal du ut på norgesferie må du sjekke om du har nok kilometer i kjørelengde på forsikringen din, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, i en pressemelding. 

Alle har avtalt en kjørelengde med forsikringsselskapet sitt. Du velger den som passer best til din egen årlige kjørelengde. Kjører du over det du har avtalt, kan det få konsekvenser om du er uheldig og trenger å bruke forsikringen.

--Bruker du vanligvis ikke bilen i sommerferien, er det fort gjort at du kommer til å kjøre lenger enn det du har avtalt i år, sier Sødal. - Da bør du regne inn det du tror du kommer til å kjøre i ferien og ta kontakt med forsikringsselskapet for å få oppjustert kilometerlengden din, sier Sødal. 

De som har en bil som er i garantiperioden bør også tenke på kilometerstanden. Varigheten på garantien på biler settes ut i fra antall år eller antall kilometer bilen har kjørt. Det vanligste er 5 år eller 100 000 kilometer. Noen bilmerker har både lenger tid og kilometer kjørt.

--Nærmer bilen din seg utløp på kjørte kilometer, kan det være lurt å fremme eventuelle garantikrav før du drar på sommerferie, rådgir Sødal.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS