Hålogaland Teater skal turnere digitalt
Egill Pálsson, påtroppende teatersjef i Hålogaland Teater. (Foto: Jan Fredrik Frantzen / Hålogaland Teater)

Hålogaland Teater skal turnere digitalt

Tirsdag publiserer Hålogaland Teater en festforestilling i anledning Ragnar Olsens 70-årsdag,
Kultur
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 25.05.2020 23:30

Hålogaland Teater skulle som vanlig turnere i Troms og Finnmark i høst. Det blir det dessverre ikke noe av.

--Vi har ikke muskler nok til å ivareta smittevern i alle ledd når vi skal sende en stor gruppe mennesker på turné mens pandemien fortsatt pågår. Tenk om det var vi som tok med oss smitten til steder som foreløpig har sluppet unna Covid-19, sier Egill Pálsson, påtroppende teatersjef, i en pressemelding. 

Han mener at både publikum og utøvere må føle seg trygge for å kunne få en positiv teateropplevelse, og at teatret følger myndighetenes mantra om en forsiktig gjenåpning.

Produserer digitalt
Hålogaland Teater jobber nå med å legge til rette for å kunne ha publikum i salene i Tromsø etter sommeren, men turnépublikummet skal ikke bli glemt. 

--Det at vi ikke kan komme på besøk, betyr ikke at vi ikke kan vise teater i det hele tatt. Vi bruker nå all vår kraft og kreativitet på å finne måter å kunne holde kontakten med vårt publikum. Vi har delt arkivopptak, og for aller første gang produserer HT digitalt. Det er en milepæl, sier Pálsson,

Den neste teatersjefen viser til at rundt 7 000 har sett teatrets forestillinger på nett og at 174 000 så HTs versjon av «Ellinors vise». Nå har teaterfolket kastet seg rundt og produsert en flerkamera-versjon av publikumssuksessen «Blå åker», som humoristisk har blitt kalt en «fiskefarse» om kvotepolitikk. Den ble publisert samme dagen som Stortinget behandlet kvotemeldinga. Tirsdag denne uken publiserer Hålogaland Teater en festforestilling i anledning Ragnar Olsens 70-årsdag, også den digital og helt gratis.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS