Sametingsrådet støtter ung etablerende fisker i Nordkapp
Sivert Aleksander Heløy har fått 300 000 kroner i tilskudd. (Illustrasjonsfoto)

Sametingsrådet støtter ung etablerende fisker i Nordkapp

Sivert Aleksander Heløy vil etablere seg som fisker med egen båt.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 22.05.2020 11:00

Sametinget gir 300 000 kroner i tilskudd til ung fisker i Nordkapp som ønsker å etablere seg med eget fartøy.

Tross sin unge alder på 20 år, har Sivert Aleksander Heløy jobbet som fisker i flere år allerede. Nå skal han kjøpe sitt første fiskefartøy og har fått bevilget 300 000 kroner i tilskudd fra Sametinget til kjøpet.!Sivert Aleksander Heløy.

--Vår tilskuddsordning er for de som ønsker å investere i sitt første fiskefartøy. Vi er glade for å kunne bruke vår tilskuddsordning til å støtte en ung fisker som Sivert, og som viser at investeringen kommer til å være lønnsom på sikt. Det sier sametingsråd Silje Karine Muotka (NSR) i en pressemelding. 

Enkeltpersonforetaket SAH Heløygutt Sivert Aleksander Heløy ble etablert våren 2020. Sivert Aleksander Heløy kommer fra en fiskerfamilie og har selv vært med på aktivt fiske siden han var 13 år. Nå ønsker han å kjøpe egen båt og kvote, og starte for seg selv som selvstendig fisker.

Fiskerinæringen er en viktig sysselsetter i mange av de samiske områdene og Sametingets tilskuddsordning for fiskefartøy har som formål å bidra til økt rekruttering til næringen. Sametinget ønsker å bidra til oppbygging av den nære kystflåten i de sjøsamiske bosettingsområdene, og prioriterer støtte til unge fiskere som gjør en førstegangsinvestering.

--Det er veldig fint å se at unge voksne vil satse på fiskerinæringen, og dette vil sametingsrådet være bidragsyter til. Sametinget har ikke brukt opp tilskuddsmidlene og oppfordrer flere som ønsker å kjøpe sitt første fiskefartøy om å søke oss om tilskudd, avslutter Muotka.

Tilskudd tas fra tilskuddsordningen til primærnæringer, marin næring: Førstegangsinvestering i fiskefartøy.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS