Vanlige fotballtreninger fra 15. juni
Stig Erling Kristiansen, leder i Turns fotballgruppe. (Arkivfoto)

Vanlige fotballtreninger fra 15. juni

Fotballederen i Turn ser frem til mer normale fotballtreninger for aldersbestemte fotballspillere.
Sport
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 20.05.2020 13:33

Stig Erling Kristiansen, leder i Turns fotballgruppe, er glad for at aldersbestemte fotballspillere fra 15. juni kan delta på fotballtreninger som før koronapandemien, riktig nok i tråd med koronavettreglene idrettsforbundet skal utarbeide sammen med Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet. 

Regjeringen ønsker å åpne opp for mer normal idrettsaktivitet for barn og ungdommer i løpet av juni.
--Dette er nok en gledens dag og en ny milepæl for den gradvise og kontrollerte gjenåpningen av barne- og ungdomsidretten i Norge. Jeg opplever at kulturminister Abid Raja og norsk idrett har et felles mål om å komme i gang med barne- og ungdomsidretten så snart dette er mulig, sier idrettspresident Berit Kjøll i en pressemelding. 

Kristiansen forteller at det er fotballtreninger i Turn allerede, innenfor smittevernrestriksjonene som gjelder. A-laget, gutter 15, jente 15 og gutter 13 har treninger. Kristiansen regner med at lagene for de yngste spillerne kommer i gang etter hvert. 

--Vi har for eksempel påmelding til treninger. Skal flere enn 20 spillere delta blir gruppen delt i to, soer Kristiansen. 

Treningene for de ulike lagene som er i gang i fotballgruppa, startet på forskjellige datoer i mai. Turn har hatt kontakt med kommuneoverlegen for opplegget, ifølge Kristiansen. 

Tine Fotballskole 
Turn ønsker å arrangere Tine Fotballskole før sommerferien og etter at 15. juni, datoen der Norge åpner opp for aldersbestemt fotball. 

--Vi ønsker en effekt for Tine Fotballskole der deltakerne synes fotball er artig, og at dette vil barn og ungdommer holde på med. Vi kunne arrangert fotballskolen innenfor nåværende smittevernregler, men venter til etter 15. juni, sier Kristiansen. 

Kristiansen tror det blir fotballkamper på Honningsvåg stadion til høsten. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS