Stortinget sier nei til å redusere antall rettskretser
Avtale på Stortinget om nei til reduksjon av antall rettskretser. (Illustrasjonsfoto)

Stortinget sier nei til å redusere antall rettskretser

Ap, FrP, SP og SV er enige.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 19.05.2020 16:00

Ap, FrP, SP og SV kom tirsdag til enighet om å si nei til regjeringens forslag om å redusere antall rettskretser og dermed sentralisere de selvstendige domstolene i Norge som er varslet at kommer som sak til Stortinget i juni.

--FrP mener det er unødvendig å gjøre endringer i rettskretser for å sikre norske borgeres rettssikkerhet. Samtidig vil de økonomiske innsparingene være ubetydelige. Det er derfor ikke tilstrekkelig grunnlag for å iverksette en omfattende reform for norske domstoler, sier Per Willy Amundsen, justispolitisk talsperson for FrP, i en pressemelding

--Senterpartiet mener dette betyr en stopper for den massive sentraliseringen av domstolene som Høyre og regjeringen ønsket. For Senterpartiet har det fra dag en vært viktig at folk i hele landet skal ha tilgang på rettssystemet. Selv om sentraliseringene stoppes nå, så holder ikke det. Senterpartiet vil i fortsettelsen kjempe for en styrking av de mindre domstolene med blant annet innfasing av digitale løsninger, sier Emilie Enger Mehl i Senterpartiet. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS