Aalesundfisk har overtatt i Mehamn
Terje Kjølsøy, daglig leder i Aalesundfisk Holding AS.

Aalesundfisk har overtatt i Mehamn

Det vil bli brukt tid på å utvikle et godt operasjonelt fundament for drift i Mehamn.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 19.05.2020 13:30
Sist oppdatert : 19.05.2020 13:33

Aalesundfisk Holding AS har fra 18. mai 2020 overtatt alle aksjene i Norwegian Fish Company AS og dermed også Finnmarksfisk AS.

Aalsundfisk Holding eier også fiskebruk i Skarsvåg og Vardø.

Selskapet får med seg Arne Hjeltnes, en av gründerne i Norwegian Fish Company AS, Petter Neslein, med sitt investeringsselskap Pecunia og Hans Thomas Knutzon med selskapet HANTO. Administrerende direktør for Norwegian Fish Company AS, Bård Thomas Østvang, blir også med i den videre satsingen.

Med tilveksten i Mehamn har man et ønske om å øke produktbredden, samt den geografiske tilstedeværelsen i fylket.

Med forankring inn imot viktige kunder i markedene utvikles et vertikalintegrert selskap med fokus på høykvalitets råstoff.  Dette gjøres sammen med gode strategiske samarbeidspartnere på sjø og land – og i markedene. 

--Vi kommer til å bruke nødvendig tid til å utvikle et godt operasjonelt fundament for drift i Mehamn. Etter hvert vil dette også inkludere oppstart av videreforedling, med de produktene som er riktige å produsere for markedene til enhver tid. Anlegget har en god teknisk standard og alt av utstyr for filletering, pakking – inkludert frysing - er som kjent på plass. Vi er inne i et år preget av den pågående korona-pandemien. Dette har gitt og vil gi utfordringer for landindustrien. Vi ser imidlertid gode muligheter i det lengre perspektiv, har Aalesundfisk skrevet i en pressemelding.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS