Nord-Norge er den rake motsetningen til Vestlandet
Mange nordmenn er travelt opptatt med oppussing for tiden. (Foto: Pixabay)

Nord-Norge er den rake motsetningen til Vestlandet

Undersøkelse viser at mange har brukt koronaperioden til oppussing, men det er lavest tall i Nord-Norge.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 22.05.2020 01:41

14 prosent av folket i Nord-Norge har brukt koronaperioden til å pusse opp hus og hage.

--Vi heier på oppgraderinger hjemme. Skikkelig vedlikehold er viktig for å være godt rustet hvis noe skjer med huset eller hagen, sier Øystein Øren, bygningsekspert i Frende Forsikring, i en pressemelding. 

At norske hus er utsatt for mye vær og vind er ingen overdrivelse. I 2019 ble det meldt inn mer enn 430 000 store og små erstatningstilfeller på privatboliger og innbo her til lands. Det kostet norske forsikringsselskap rett under ni milliarder kroner, viser tall fra Finans Norge. Naturskader er holdt utenfor.

Det er på Vestlandet det har blitt jobbet mest i hus og hager den siste tiden. Her har hele 40 prosent pusset opp i koronaperioden.
--Den rake motsetningen finner vi i Nord-Norge. Der har bare 14 prosent gjort det samme, men så er det ikke snøfritt og vær til å begynne med vårsysler ute ennå heller, sier bygningseksperten til Frende.

Undersøkelsen viser også at 23 prosent av oss har gjort elektrisk arbeid hjemme, mens 20 prosent har gjort enkelt rørleggerarbeid.
--Det er skremmende. Jeg tror ikke de som gjør dette selv forstår hvilken risiko det er for eget og andres liv, sier Jon-Steinar Sjøvik Hanstad, direktør for teknisk seksjon i Nelfo. 

Nelfo organiserer elektro-, ekom- og heisbedrifter i Norge.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS