Deler ut prisen for Årets Kvalitetsfisker i oktober
Synne Guldbrandsen, markedssjef i Norges Råfisklag. (Foto: Norges Råfisklag)

Deler ut prisen for Årets Kvalitetsfisker i oktober

Det er mulig å foreslå kandidat eller kandidater til prisen.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 21.05.2020 13:38

Det er mulig å nominere kandidater til Årets Kvalitetsfisker, en pris som blir delt ut i oktober. 

Årets Kvalitetsfisker blir delt for 17. gang, men på en litt annen tid av året enn tidligere. Situasjonen med koronaviruset fører til at råfisklagets årsmøte i mai blir avholdt digitalt, og årets prisutdeling er derfor utsatt til høsten. Det innebærer at du har utvidet frist til å komme med forslag til kandidater.

Prisen deles ut til én eller flere fiskere, eller hele mannskap, på fartøy som utøver sitt fiskeri med gode kvalitetsholdninger. Det er ingen restriksjoner i forhold til båttype, redskapstype eller fiskerier, men nominasjonen må ha bakgrunn i fangst levert i Norges Råfisklags område, fra Finnmark til Nordmøre. Nå ønsker fiskesalgslaget hjelp til å finne årets kandidater.   

Råfisklagets markedssjef mener det er viktig å fortsatt være bevisst på kvalitetsarbeid. Selv om norsk villfisk som fangstes i hovedsak har god kvalitet, viser råfisklagets egne kontroller at det er rom for forbedring.  

--Vi i Råfisklaget jobber kontinuerlig med økt fokus på kvalitet alle ledd i verdikjeden. Det ligger et stort potensial for økt verdiskapning i næringen og da er innovasjon avgjørende for å bevare den fantastiske kvaliteten fisken har når den svømmer fritt i havet. Vi har faste kvoter på de fleste fiskearter og økt verdiskapning kommer dermed gjennom økt pris for fisken i markedene, sier markedssjef Synne Guldbrandsen.

Kåringen foregår slik: 
-Alle kan nominere kandidater (seg selv eller andre), 
-Råfisklagets fagjury år igjennom forslagene og sjekker referanser hos fiskekjøpere og kvalitetskontrollører.  
-I oktober kåres Årets Kvalitetsfisker på en helt spesiell måte!
-Nettstedet for å foreslå kandidat/kandidater


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS