Må fortsatt ta handlevettreglene på alvor
Dagligvarebutikkene melder om flinke kunder, ifølge Virke dagligvare. (Illustrasjonsfoto)

Må fortsatt ta handlevettreglene på alvor

Virke mener forbrukerne må planlegge 17. mai-handelen godt.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 13.05.2020 23:30

Samfunnet åpner gradvis, men dugnaden for å holde koronasmitten unna er ikke over.

--Både kunder og ansatte i dagligvarebutikkene har tatt smittevernregler på alvor. Det må vi fortsette med, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare, i en pressemelding. 

Dagligvarebutikkene har satt i verk smitteverntiltak, slik at det er trygt for kunder og ansatte å være i butikken. Smitteverntiltakene er alt fra strenge krav til vasking og hygiene, til plexiglass foran kassene og tiltak for å sørge for minst en meter avstand. 

--Smittevernsdugnaden er ikke over. Vi må fortsatt følge handlevettreglene. Ta hensyn til andre kunder og ansatte gjennom å holde avstand. Vask hendene, både før og etter handelen. Ikke ta på varer du ikke har tenkt å kjøpe, og betal helst kontaktløst om du kan, sier Størksen.

Dagligvarebutikkene melder om at kundene har vært flinke til å spre handlingen utover, sånn at det ikke har vært for mange i butikkene på samme tid.

--Husk å planlegge 17.mai-handelen godt. Ta gjerne med varer for venner og familie som er syke, eller som av andre grunner ikke kan handle selv. Vi må fortsatt bidra til korona-dugnaden, også i butikken, avslutter Størksen.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS