Mener halvert rutetilbud er en stor ekstra belastning
Jan Olsen, ordfører i Nordkapp. (Arkivfoto)

Mener halvert rutetilbud er en stor ekstra belastning

Ordfører Jan Olsen har skrevet brev til Samferdselsdepartementet.
Flyplassen
Raymond Elde
Publisert : 07.05.2020 05:36
Sist oppdatert : 07.05.2020 09:34

Ordføreren i Nordkapp har i et brev til Samferdselsdepartementet, skrevet at Widerøe har halvert flytilbudet til Honningsvåg er en stor ekstra belastning for næringslivet og folket i Nordkapp. 

Fra 4. mai kuttet Widerøe formiddagsflyet og kveldsflyet til Honningsvåg. Nå er det bare fly klokken 6 om morgen og 19 om ettermiddagen. Årsaken til kutt av ruter er at antall passasjerer har gått kraftig tilbake på grunn av koronakrisen. 

Ordføreren mener det er uheldig at ruteendringer blir avtalt uten at forslag til endringer er forelagt Nordkapp kommune til uttalelse.  Ordføreren ber om at Samferdselsdepartementet innarbeider som praksis at kommunen blir bedt om uttalelse før endinger blir avtalt med operatører.

--Med Widerøes ruteoppsett for mai 2020 vil den reisende få en sterkt amputert dag i Tromsø (må være ferdig kl 13:00). Skal dagen i Tromsø utnyttes fullt ut på vanlig vis, må den reisende overnatte og vente hele neste dag på avgangen klokken 15:00 (20 timer ekstra fravær fra hjemmet). En reise til Oslo vil innebære to overnattinger og 26 timer lengre fravær fra hjemmet. Med lange avstander finnes det ikke alternative transportformer som erstatter fly. Buss til Tromsø cirka 600 kilometer tar 12-14 timer og Hurtigruta som også har redusert antall anløp bruker 15-16 timer. Det har Jan Olsen (SV) skrevet i brevet. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS