Korona må gi terminal på Veidnes
Ordfører i Hammerfest Marianne Sivertsen Næss, sammen med tidligere ordfører Alf E Jacobsen. (Foto: ordfører i Hammerfests Facebook-side)

Korona må gi terminal på Veidnes

Ordføreren i Hammerfest vil ha oljeterminal på Veidnes.
Olje – Sarnes
Raymond Elde
Publisert : 21.04.2020 17:28

Ordføreren i Hammerfest mener at koronakrisen må føre til at det blir bygget en oljeterminal på Veidnes. 

--Koronakrisen bør føre til at ilandføring på Veidnes blir en realitet. En krisepakke til olje- og gassnæringen må skape aktivitet i hele landet. Veidnes må opp av skuffen og det må regnes på prosjektet på nytt. Sammen kan vi presse på slik at Stortinget og regjeringen hjelper næringen samtidig som vi får oljen på land på Veidnes, sier Marianne Sivertsen Næss (Ap), ordfører i Hammerfest, til Radio Nordkapp. 

--Oljenæringen har bedt om krisehjelp både i forbindelse med lave olje- og gasspriser, og koronakrisen. De styrer nå mot en nedgang i investeringer som vil kunne føre til stor arbeidsledighet. Det er dermed mange grunner til å komme i gang med en pakke som kan avhjelpe krisen og gi rask drahjelp. Veidnes er ett av prosjektene som ble lagt i skuffen uten at man tenkte på fremtiden for næringen. Hvis næringen skal få støtte til en slik pakke må partiene på Stortinget kreve at Veidnes må opp av skuffen og legges inn som forutsetning for å få drahjelpen fra fellesskapet, sier Næss.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS