Nordkapp-ordføreren krever økonomiske tiltak for bedrifter
Jan Olsen, ordfører i Nordkapp. (Arkivfoto)

Nordkapp-ordføreren krever økonomiske tiltak for bedrifter

Nordkapp-ordføreren vil ha økonomisk hjelp til bedrifter som sliter, blant annet bedrifter i Nordkapp.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 26.03.2020 20:00

Storting og regjering må umiddelbart vedta og iverksette økonomiske tiltak som på enkelt og ubyråkratisk vis dekker småbedrifters faste kostnader slik at bedriftene klarer sine forpliktelser gjennom kriseperioden. Det krever Nordkapp-ordføreren.

--Service- kultur og reiselivsnæringen opplever nå en myndighetsstyrt markedssvikt som et resultat av korona-krisen. Alle har forståelse for de iverksatte tiltakene og målene med disse, men disse næringene er særlig hardt rammet. Behovet for raske, effektive og hensiktsmessig tiltak er akutt, har ordfører Jan Olsen (SV) skrevet i et leserinnlegg

--Det må vedtas og iverksettes en umiddelbart krisepakke med formål å dekke småbedrifters faste kostander. Det er ikke tid til behovsprøving og vurderinger. Tiltaket må være universalt og kan f.eks begrenses ved maksbeløp på 200-300 tusen kroner i måneden. Dekning kan gjøres ubyråkratisk med dokumentasjon av siste 3 måneders faste kostander samt kommende forfall, og utbetaling må skje direkte fra staten, har Olsen skrevet i leserinnlegget. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS