Skatteetaten sender ikke ut lenker
Ragna Fossen, direktør for sikkerhetsstaben i Skatteetaten. (Foto: Andreas Vatnøy, Skatteetaten)

Skatteetaten sender ikke ut lenker

--Vi sender ikke lenker i e-post eller sms, og etterspør ikke bank- eller kredittkortopplysninger i disse kanalene. All kommunikasjon med Skatteetaten skjer innlogget via Altinn eller våre hjemmeside, sier sikkerhetsdirektør Ragna Fossen i Skatteetaten.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 24.03.2020 20:00

Nå er svindlerne igjen i gang med å prøve å lure nordmenn ved å utgi seg for å være Skatteetaten. 

Hvert år når det nærmer seg tid for skattemeldingen begynner merkelige e-poster å florere. Med falske løfter om penger til gode og med logo og avsender som gjør det lett å tro at Skatteetaten er avsender.

Skatteetaten advarer: 
--Vi sender ikke lenker i e-post eller sms, og etterspør ikke bank- eller kredittkortopplysninger i disse kanalene. Du mottar en e-post fra Skatteetaten når skattemeldingen er klar, og blir bedt om å selv oppsøke våre nettsider og logge inn der.

--Vi opplever årlig at skattytere blir utsatt for mange store phishingbølger på viktige skattedatoer, oftest gjennom e-poster med hensikt å lure mottakere til å klikke på lenker og gi fra seg sensitiv informasjon som senere kan brukes til svindel eller ID-tyveri, sier Ragna Fossen, direktør for sikkerhetsstaben i Skatteetaten, i en pressemelding. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS