Foreslår endringer i hytteforbudet til påske
Det er god plass i skiløypene mange av stedene og lett å holde forskriftsmessig avstand. (Foto: Audun Bringsvor)

Foreslår endringer i hytteforbudet til påske

Norsk Hyttelag mener friske personer skal kunne reise på hytta.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 24.03.2020 16:00

Før helgen gikk Norsk Hyttelag hardt ut mot det såkalte hytteforbudet. Nå får organisasjonen støtte fra stadig flere, og mandag fikk helseministeren overlevert et forslag til en ny regulering som skal oppfylle de samme målsetningene på en mindre inngripende måte.

Norge står midt i en koronakrise, og Norsk Hyttelag er tydelige på at de støtter den strenge hytteforbud-forskriften som ble vedtatt den 20. mars. Generalsekretær Audun Bringsvor understreker gang på gang hvor viktig det er at alle respekterer myndighetenes påbud og anbefalinger, selv om de skulle være uenige. 
--Likevel er det slik at en så inngripende forskrift ikke skal gjelde lenger enn høyst nødvendig, sier Bringsvor, og det må hele tiden vurderes om formålene kan oppnås på en mindre inngripende måte.

Nå mener organisasjonen at de har funnet en løsning på nettopp dette.
--Ingen tar skade av at friske folk reiser på hytta, Men det forutsetter at de faktisk er friske når de reiser, og at de returnerer hjem umiddelbart om de merker symptomer på forkjølelse, influensa eller andre sykdommer. Derfor foreslår Norsk Hyttelag også at det skal være helårs adkomst til hytta og at det alltid skal være både et transportmiddel og en sjåfør tilgjengelig under hele oppholdet, sier Bringsvor i en pressemelding.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS