LNG omlasting i Nordkapp igjen
Slik så det ut ved første LNG omlasting i Sarnes november 2018.

LNG omlasting i Nordkapp igjen

Nordkapp-ordføreren med melding til justis- og beredskapsminister Monica Mæland etter gladnyhet for Nordkappsamfunnet.
Olje – Sarnes
Raymond Elde
Publisert : 24.03.2020 09:39
Sist oppdatert : 24.03.2020 09:43

I april starer LNG-omlasting på Sarnesfjorden, melder Finnmarksposten

--Karanteneregler er ikke en show-stopper om man gjør ting på rette måten. Can you hear me, Mæland, skriver Nordkapp-ordføreren på Facebook.com. 

--Det blir denne gangen i mye mindre skala enn sist. Da kjørte vi med tre parallelle LNG omlastinger, mens det i år bare blir én av gangen. Dette er fordi vi i år bare tar «toppen» av behovet, mens selskapet vi jobber for har nå flere skip med isklasse og kan dekke mer selv. Det forteller Jon Edvard Sundnes i Tschudi Arctic Transit AS til Finnmarksposten.

--Sarnesfjorden er for øvrig den sikreste plassen å drive med denne type aktivitet, og det igjen gir minst mulig risiko for uhell og ulykker som kan belaste miljøet, skriver ordfører Jan Olsen (SV) på Facebook.com. 

Justisminister Monica Mæland (H) har bedt alle kommuner som har strengere karanteneregler enn nasjonalt om å oppheve dem fordi de er til hinder for næringslivet og har ingen dokumenterte effekter.
I Nordkapp er det 14-dagers søringskarantene.
--Karanteneregler er ikke en show-stopper om man gjør ting på rette måten. Can you hear me, Mæland, skriver Nordkapp-ordføreren på Facebook.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS